Dank zij de baanbrekende technologie waarop Hauptwerksoftware is gebouwd, komt het digitaal bespelen van historische orgels in ieders bereik. De natuurlijke klank van de orgels wordt heel getrouw ten gehore gebracht, evenals de akoestiek van het gebouw waarin een orgel zich bevindt. De akoestiek wordt tot op de laatste seconde correct weergegeven, iets wat tot hiertoe bij digitale orgels niet het geval was.
Voor een nog meer overtuigende klank, zijn meerdere samples voor elke pijp in het orgel aangemaakt. De akoestiek verloopt noot per noot verschillend zoals dat ook in werkelijkheid bij een pijporgel het geval is, al naargelang de manier waarop het orgel wordt bespeeld (staccato, portato, ...).
In functie van de getrokken registers en het aantal gespeelde noten, past de winddruk zich ook aan. Dit geeft aan het orgel een levendigheid en dynamiek mee, die leiden tot een realisme dat voorheen bij digitaal orgelspel ondenkbaar was.

We zetten ons graag ten volle in voor de constructie van uw Hauptwerk-project.
Bij ons vindt u :

  • MIDI-consoles
  • MIDI-interfaces
  • Performante Hauptwerk-PC's
  • Hauptwerklicensies
  • Samples
  • Versterkers en speakers
  • ...

Contacteer ons voor meer informatie.

Kies bij ons uw orgel in alle vertrouwen

Praat met ons
Praat met ons over uw project
Uw wensen en onze ervaring komen samen op tafel. Hebt u een groot project voor ogen, of de aankoop van een klein studieorgel, wij luisteren naar u en stellen de best haalbare oplossing volgens uw budget voor.
Probeer en luister
Probeer en luister in alle rust
Onze stemmige toonzaal in een gerestaureerd herenhuis is een unicum in het orgellandschap. U vindt er een uitgebreide selectie instrumenten van topmerken. Probeer ze in alle rust en discretie uit. Wij kijken niet op de klok.
Onze tevreden klanten zijn onze beste publiciteit. Wenst u een bestaand project bij een klant te bezoeken, wij regelen het voor u. Praat met organisten, bekijk hun projecten, laat u verrassen door de talrijke mogelijkheden.