Johannus Orgelbouw
Johannus Orgelbouw - Een leven vol muziek

Muziek verrijkt het leven. Muziek ontspant en roept emoties op. En..., het maakt mensen gelukkiger. Wij, van Johannus, bouwen orgels. Een ambacht dat diep geworteld is in een vakmanschap dat de eeuwen omspant.
Het is geweldig om orgelbouwer te zijn. Elke keer als we een orgel installeren ervaren we dat. Want als de eerste klanken uit het nieuwe orgel klinken, dan lichten de gezichten van de omstanders op. Dan zien we de blije emotie; … hier hebben ze maanden naar uitgekeken.


Een uniek orgel

Een goed orgel bouwen is niet zo gemakkelijk. Dat vereist kostbaar onderzoek en geavanceerde technologie. Daarin is Johannus toonaangevend in de orgelwereld. Wij hebben daarmee een wereldwijde reputatie opgebouwd. Wij zijn er in geslaagd om het ‘levende’ geluid van beroemde pijporgels over te zetten op onze orgels. We noemen dit Real Time Sampling. Dat is uniek en daarmee heeft het Johannus-orgel een ongeëvenaarde klankkwaliteit bereikt.
Johannus Orgelbouw is in de laatste jaren uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Intussen worden onze orgels naar meer dan 80 landen geëxporteerd.
Bij Johannus werken bevlogen musici en briljante ingenieurs harmonieus samen. Dat heeft tot geweldige nieuwe uitvindingen geleid. Daarom kunt u een Johannus-orgel niet meer met een ander elektronisch klassiek orgel vergelijken. U kunt het beter naast een mooi pijporgel zetten. Pas dan ervaart u hoe ver we gekomen zijn !


Visie

De afgelopen jaren zijn we een serieuze speler geworden in de markt waar voorheen de traditionele orgelbouwer alleenheerser was. De tijden zijn veranderd. Steeds meer kerken onderzoeken de mogelijkheid voor een digitaal orgel, of een combinatie van pijporgel en een Johannus-orgel. Vooral de klankkwaliteit van onze Monarke orgels scoort erg hoog. Wij verwachten dan ook een voortdurende groei in de komende jaren.
Wij zijn gepassioneerde orgelbouwers. Die passie wordt van vader op zoon doorgegeven. Zo is een familiebedrijf ontstaan. Daarin gaat het niet om cijfers alleen. Daarin komen woorden als toewijding en rentmeesterschap tot leven: Een leven vol Muziek.

Wij wensen u veel muzikaal geluk toe,
René en Marco van de Weerd
Directie Johannus.

Ontdek het hele gamma van Johannus Orgelbouw ...

STUDIO
01 Studio
OPUS

02 Opus
VIVALDI
03 Vivaldi
REMBRANDT 350
Rembrandt

CLASSIC
ClassicMain

 

LIVE

LiveSelector 

ECCLESIA
08_Ecclesia
POSITIF
06_Positieven

Kies bij ons uw orgel in alle vertrouwen

Praat met ons
Praat met ons over uw project
Uw wensen en onze ervaring komen samen op tafel. Hebt u een groot project voor ogen, of de aankoop van een klein studieorgel, wij luisteren naar u en stellen de best haalbare oplossing volgens uw budget voor.
Probeer en luister
Probeer en luister in alle rust
Onze stemmige toonzaal in een gerestaureerd herenhuis is een unicum in het orgellandschap. U vindt er een uitgebreide selectie instrumenten van topmerken. Probeer ze in alle rust en discretie uit. Wij kijken niet op de klok.
Onze tevreden klanten zijn onze beste publiciteit. Wenst u een bestaand project bij een klant te bezoeken, wij regelen het voor u. Praat met organisten, bekijk hun projecten, laat u verrassen door de talrijke mogelijkheden.