Armentières, Mixtuur Positif III – Maatwerk

Armentières, Mixtuur Positif III – Maatwerk

Installatie

Installatie van een op maat gebouwde Mixtuur Positief III.

het orgel werd voorzien van stijlvolle houten trekregisters die voor de blinde organist een gemakkelijke registratie toelaten. De organist kan zelf bepalen welk register aan welke registertrekker wordt toegewezen, en dit voor elke sampleset afzonderlijk. Daarom werden de registertrekkers ook niet gelabeld.

Omdat de organist vooral barokke literatuur speelt, werd als voornaamste sampleset gekozen voor de schitterende Silbermann van Arlesheim. Daarnaast werden op dit orgel ook 9 andere samplesets geïnstalleerd. Dit is trouwens het geval voor elk nieuw Mixtuur-orgel. Zo is er bijvoorbeeld het sublieme orgel uit de kerk te Gapinge (Zuid-Nederland), een vereenvoudiging van het majestueuze Marcussen-orgel van Rotterdam, een oud Italiaans orgel, een kistorgel, een clavecimbel, en nog zoveel meer.

Opvallend is ook de bijzondere plaatsing van de voetpistons. Ook dit is bewust zo door de organist gekozen, met het oog op maximale bereikbaarheid, en de minste kans op vergissingen tijdens het registreren.

Er werd gekozen voor touchscreens die discreet achter de lessenaar verdwijnen. De organist gebruikt die in principe niet, maar zo blijft het orgel ook voor een ziende organist gemakkelijk bespeelbaar.

Heel veel tijd werd geïnvesteerd aan het toewijzen van de registers aan de registertrekkers, want dat bepaalt natuurlijk het gebruiksgemak voor de organist. Niet minder inspanning werd tenslotte gedaan om het orgel volledig te intoneren; Sampleset per sampleset, register per register, noot voor noot werd afgeregeld zodat het orgel optimaal klinkt in deze stijlvolle woonkamer van dit mooie herenhuis in Armentières.

Voir notre gamme

Mixtuur orgels

Mixtuur orgels

Mixtuur orgels Mixtuur Orgels is al jaren een autoriteit op het gebied van Hauptwerk™, audiotechniek

Johannus orgels

Johannus orgels

Johannus orgels De oprichter van Johannus, Hans Versteegt, was van mening dat het pijporgel voor

Content orgels

Content orgels Nederland en België kennen een rijke orgelcultuur. Al in de vijftiende eeuw werden

Hauptwerk orgels

Hauptwerk orgels

Hauptwerk orgels Voor een nog meer overtuigende klank, zijn meerdere samplesets voor elke pijp in

Monarke orgels

Monarke orgels

Monarke orgels Wij beluisteren heel vaak beroemde pijporgels, die voor ons het ultieme voorbeeld betekenen.

Orgues hybrides

Orgues hybrides

Un orgue hybride ou orgue combiné est une combinaison d'orgue à tuyaux et d'orgue électronique ou d'orgue à tuyaux virtuel.

Politique de confidentialité

Pourquoi collectons-nous des données personnelles chez Orgelhuis Delobelle et comment traitons-nous ces données ?

Votre vie privée est importante.
La protection de vos informations personnelles et de votre vie privée est importante pour nous. Les lois et réglementations applicables, y compris le Règlement général sur la protection des données (AVG ou GDPR), sont notre ligne directrice. Cela signifie que nous :

  • traitons vos données personnelles conformément à la finalité pour laquelle vous les avez fournies.
  • ne collectons que les données minimalement nécessaires pour vous envoyer les informations souhaitées ou pour convenir d'un rendez-vous dans le showroom.
  • si nécessaire, vous demanderons votre autorisation pour traiter vos données personnelles.
  • ne transmettons pas de données personnelles à des tiers, sauf si cela est nécessaire à la réalisation des finalités.
  • stockons et protégeons vos données personnelles avec le soin nécessaire afin qu'elles soient en sécurité avec nous.
  • sommes toujours disposés à répondre aux questions concernant vos données personnelles. Pour cela, vous pouvez nous contacter via info@orgelhuis.be ou +32 56 22 90 62.