Armentières, Mixtuur Positif III – Maatwerk

Armentières, Mixtuur Positif III – Maatwerk

Installatie

Installatie van een op maat gebouwde Mixtuur Positief III.

het orgel werd voorzien van stijlvolle houten trekregisters die voor de blinde organist een gemakkelijke registratie toelaten. De organist kan zelf bepalen welk register aan welke registertrekker wordt toegewezen, en dit voor elke sampleset afzonderlijk. Daarom werden de registertrekkers ook niet gelabeld.

Omdat de organist vooral barokke literatuur speelt, werd als voornaamste sampleset gekozen voor de schitterende Silbermann van Arlesheim. Daarnaast werden op dit orgel ook 9 andere samplesets geïnstalleerd. Dit is trouwens het geval voor elk nieuw Mixtuur-orgel. Zo is er bijvoorbeeld het sublieme orgel uit de kerk te Gapinge (Zuid-Nederland), een vereenvoudiging van het majestueuze Marcussen-orgel van Rotterdam, een oud Italiaans orgel, een kistorgel, een clavecimbel, en nog zoveel meer.

Opvallend is ook de bijzondere plaatsing van de voetpistons. Ook dit is bewust zo door de organist gekozen, met het oog op maximale bereikbaarheid, en de minste kans op vergissingen tijdens het registreren.

Er werd gekozen voor touchscreens die discreet achter de lessenaar verdwijnen. De organist gebruikt die in principe niet, maar zo blijft het orgel ook voor een ziende organist gemakkelijk bespeelbaar.

Heel veel tijd werd geïnvesteerd aan het toewijzen van de registers aan de registertrekkers, want dat bepaalt natuurlijk het gebruiksgemak voor de organist. Niet minder inspanning werd tenslotte gedaan om het orgel volledig te intoneren; Sampleset per sampleset, register per register, noot voor noot werd afgeregeld zodat het orgel optimaal klinkt in deze stijlvolle woonkamer van dit mooie herenhuis in Armentières.

Bekijk ons gamma

Mixtuur orgels

Mixtuur

Mixtuur Orgels is al jaren een autoriteit op het gebied van Hauptwerk™, audiotechniek en MIDI-consoles.

Johannus orgels

Johannus

De oprichter van Johannus, Hans Versteegt, was van mening dat het pijporgel voor iedereen bereikbaar

Content

Nederland en België kennen een rijke orgelcultuur. Al in de vijftiende eeuw werden er op

Hauptwerk orgels

Hauptwerk

Voor een nog meer overtuigende klank, zijn meerdere samplesets voor elke pijp in het orgel

Monarke orgels

Monarke

Wij beluisteren heel vaak beroemde pijporgels, die voor ons het ultieme voorbeeld betekenen. Op deze

Hybride orgels

Hybride orgels

Optie 1: Wij hebben een nieuwe speeltafel nodig voor ons pijporgel U bent in het

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.