Het Orgelhuis

Wie zijn we?

Stefaan en Els Delobelle-Cosaert

Orgelhuis Delobelle staat intussen een twintigtal jaar tot uw dienst. Al is het huis nog jong, onze goede naam in België, Nederland en Frankrijk is intussen stevig gevestigd.

Muziek

Reeds van mijn kinderjaren ben ik steeds geboeid geweest door muziek en techniek. Van op jonge leeftijd studeerde ik notenleer, piano en orgel aan het conservatorium te Kortrijk, en was vast organist-begeleider van het plaatselijke koor, dat door mijn moeder werd geleid. Als snel werd ik vaak gevraagd als vervangend organist voor diverse kerken en koren. Aan het Kortrijkse conservatorium behaalde ik het getuigschrift van de hogere graad voor orgel en begeleidingspraktijk met grote onderscheiding. Ik was ook lange tijd als organist verbonden aan de Sint-Elisabeth – Sint-Paulus parochie te Kortrijk.

Techniek

Mijn tweede passie is elektrotechniek, digitale technologie in het bijzonder. Ik mocht dan ook een opleiding elektronica genieten aan het VHTI te Kortrijk en behaalde het diploma, “HTS ingenieur Electrical and Electronic Engineering” aan de Hogeschool Zeeland te Vlissingen (NL). Een stage en eindwerkproject werden mij door JOHANNUS Orgelbouw te Ede (NL) aangeboden tijdens deze opleiding. Na het voltooien van mijn studies kon ik mijn passie voor het orgel en voor technologie ten volle ten dienste stellen van het fantastische bedrijf dat Johannus Orgelbouw is. Ik mocht er de ontwerpafdeling versterken (ontwikkeling van versterkers en digitale systemen) en was een tijd actief als klanktechnicus en intonateur. Ik reisde voor Johannus Orgelbouw ook vaak naar Oost-Europa, Azië en Afrika, voor service, installatie en intonatie van Johannusorgels.

Mijn passies verenigd

In september 1997 zette ik, in samenwerking met Johannus Orgelbouw, de stap om in Kortrijk een technische dienst voor orgels op te zetten. Dit leidde in september 2000 tot het openen van onze orgel-zaak onder de naam “Orgelhuis Delobelle”. Dankbaar om de mogelijkheden die mij werden geboden kon ik mijn droom realiseren, en een zaak oprichten die mijn passies verenigt.

In 2014 voegden we aan ons assortiment Johannusorgels ook Hauptwerk toe, en werden we de exclusieve verdeler voor MIXTUUR voor België en Noord-Frankrijk.

In 2023 werd ook het volledige gamma kwaliteitsorgels van CONTENT aan ons assortiment toegevoegd, en werden we ook voor dit orgelmerk de exclusieve verdeler voor België en Noord-Frankrijk.

Graag stel ik U mijn technische en muzikale ervaring en kennis ten dienste. Mijn enige persoonlijke voldoening is uw volle tevredenheid en vertrouwen.

Stefaan Delobelle.

Bekijk ons gamma

Mixtuur orgels

Mixtuur orgels

Mixtuur orgels Mixtuur Orgels is al jaren een autoriteit op het gebied van Hauptwerk™, audiotechniek

Johannus orgels

Johannus orgels

Johannus orgels De oprichter van Johannus, Hans Versteegt, was van mening dat het pijporgel voor

Content orgels

Content orgels Nederland en België kennen een rijke orgelcultuur. Al in de vijftiende eeuw werden

Hauptwerk orgels

Hauptwerk orgels

Hauptwerk orgels Voor een nog meer overtuigende klank, zijn meerdere samplesets voor elke pijp in

Monarke orgels

Monarke orgels

Monarke orgels Wij beluisteren heel vaak beroemde pijporgels, die voor ons het ultieme voorbeeld betekenen.

Hybride orgels

Hybride orgels

Optie 1: Wij hebben een nieuwe speeltafel nodig voor ons pijporgel U bent in het

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.