Classic 350
logo johannus

Classic 350

Echt klassiek blijft modern

In alle opzichten is de Johannus Classic een muzikaal meubel van topklasse. De chique kast oogt massief en ademt met zijn strakke en rustige vormgeving een moderne, compacte sfeer, maar roept tegelijk klassieke, ambachtelijke en robuuste associaties op. Dat maakt het orgel niet alleen geschikt voor ieder interieur, maar geeft het instrument tegelijk een subtiele spanning. Het verfijnde profiel van de zijpanelen is zo’n knipoog, waarin modern en klassiek op bijna muzikale wijze in elkaar grijpen.

Uitstekende speeltafel

Bijzonder aan de Johannus Classic is ook de speeltafel die een klein beetje uitsteekt. Dat lijkt op het eerste gezicht een detail, maar tijdens bespeling van het orgel merk je wat de impact van deze positionering is. Terwijl de aanblik van de speeltafel al een historisch pijporgelgevoel bij je oproept, zal die beleving tijdens het spelen nog veel expressiever worden. Want zoals je nu achter de klavieren zit, ben je gewend achter de speeltafel van een kerkorgel zitten. En dat doe je met de Johannus Classic ineens, heel eenvoudig, gewoon in je huiskamer. Een innovatie waar we best een beetje trots op zijn.

Autonome klankkwaliteit

Over innovatie gesproken. De Johannus Classic mag dan een contract zijn tussen het beste van twee werelden, voor één aspect ligt dat anders. En dat is de klankkwaliteit. Die is en blijft een autonome eenheid. Bedacht, ontworpen en telkens verbeterd in die ene wereld van Johannus. En dat maakt dat je ook op de orgelbank van de Johannus Classic die onvergetelijke pijporgelervaring opdoet. Die ervaring waar heimelijk iedere organist van droomt als hij speelt. Van historische orgelklanken, waarin de rijke Europese muziektraditie toon voor toon doorklinkt.

Het kerkorgel in huis

Die klankkwaliteit dankt de Johannus Classic aan een voortdurende verbetering en verfijning van technieken. Ook op andere vlakken leidt die continue innovatie tot verrassende elementen. Neem bijvoorbeeld het standaard ASR-12™ galmsysteem, waarmee je beschikking hebt over twaalf unieke galmen. Daarmee is de kathedraal in je woonkamer compleet.

Levensechte galmen

We doen er graag nog een schepje bovenop. Kies je namelijk aanvullend voor de optie LIVEreverb™, dan beschik je ineens over de levensechte galmen van 12 kerken en kathedralen. De authentieke galmen, fysiek opgenomen in de verschillende kerken en kathedralen, geven de klank een waardevolle extra dimensie. Tijdens het bespelen van de Johannus Classic zul je nu echt definitief vergeten dat je gewoon in je huiskamer zit. Zo waait je koraal met stevige Cornet IV en tremulant door de Oude Kerk van Amsterdam, even later kaatsen de klanken van twee ronkende 16-voeters uit het pedaal tegen de wanden van de Frognerkerk in Oslo en alsof het niets is speel je met de akoestiek van de Notre-Dame van La Grand-Combe de toccata uit de vijfde symfonie van Widor.

Door de ruimte

En dan nog iets: met de Johannus Classic kun je je eigen plek in de kerk bepalen. Wil je de klank gedetailleerd horen, zoals je hem op de orgelbank ervaart? Of zit je bij een concert liever achterin de kerk, omdat de galm zich daar beter heeft gemengd? Je begeeft je in een handomdraai al spelend door de ruimte. Zo vloeit het beste uit kathedraal en huiskamer in dit orgel samen.

Twee- en drieklaviers

De Johannus Classic is er in twee uitvoeringen: de tweeklaviers (250) en de drieklaviers (350) variant. Beide orgels zijn uitgerust met een groot aantal versterkers en luidsprekers, die op verschillende plekken in het instrument zijn verwerkt. Op die manier is er een brede klankspreiding, hoor je als het ware de pijpen afzonderlijk van elkaar spreken. Dat geeft een zuivere en brede klank, die het kerkorgelgevoel nog eens versterkt.

Vier solo- en orkeststemmen

Je beschikt behalve over een meer dan volwaardig kerkorgel met de Johannus Classic ook nog eens over vier solo- en orkeststemmen: met één tikje neem je het cantus firmus over met naar keuze een panfluit, hobo, trompet of strijkersensemble.

Spannende consensus

Zo weet de Johannus Classic op alle fronten de uitersten op te zoeken en die samen te brengen in een spannende consensus. Het orgel bewijst daarmee in alle toonaarden dat echt klassiek altijd modern blijft.

 

Orgelhuis Delobelle: Huiskamerorgel Johannus Classic 350

Beschikbaarheid

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.