Ecclesia D-455
logo johannus
Kerkorgels

Ecclesia D-455

Het muzikale antwoord op de grotere ruimte

De hoogwaardige Ecclesia-orgels van Johannus worden wereldwijd bespeeld in kerken, concertzalen, conservatoria, theaters, schouwburgen en andere grote ruimtes. De klankkwaliteit èn grote draagkracht maakt ze tot een zeer geliefd instrument bij de begeleiding van samenzang, koorrepetities en concerten.

Krachtpatser met 12.2-audiosysteem

Deze alleskunnende krachtpatser Ecclesia D-455 met een 12.2-audiosysteem laat zich graag in grotere ruimtes plaatsen. Van de ondersteuning van een solozanger tot begeleiding van massale samenzang, de Ecclesia D-455 kan het allemaal. Het omvangrijke orgel telt 56 stemmen, waaronder een 32’ Resultantbas in het pedaal en maar liefst zeven 16-voeters verdeeld over pedaal, hoofd- en zwelwerk.

De Ecclesia gaat het samenspel met de ruimte aan

Om het maximale uit de orgels binnen de Ecclesia-serie te halen, wordt het instrument tot in detail afgestemd op de ruimte waarin het geplaatst wordt. Het maakt bijvoorbeeld een groot verschil of een Ecclesia-orgel in een klein gestoffeerd theater of in een kathedraal met veel marmer wordt geplaatst. Bij de plaatsing van het instrument stelt een gecertificeerd intonateur het orgel zo in dat het geluid, de galm en de draagkracht een optimaal samenspel met de ruimte vormen.

De drie verschillende disposities maken van registreren een sensatie

Met een keuze uit drie verschillende disposities biedt Ecclesia een keur aan registratiemogelijkheden. De disposities vormen een gebalanceerd geheel van stemmen die door Johannus zelf zijn geselecteerd en opgenomen. De stemmen komen van orgels over de hele wereld en zijn volgens de hoogste kwaliteitsnormen gesampled.

Een ongekend hoge geluidskwaliteit

DS-Core, het geavanceerde besturingssysteem van Ecclesia, maakt het vervolgens mogelijk dat al de verschillende stemmen van de Ecclesia D-455 met een ongekend hoge geluidskwaliteit in Ecclesia tot klinken komen. Dat maakt bespeling van Ecclesia tot een inspirerende en authentieke ervaring.

De zes samplestijlen wekken muziek van alle tijden tot leven

De Ecclesia D-455 beschikt standaard over twee samplestijlen naar keuze. Dit kan worden uitgebreid tot maar liefst zes verschillende stijlen: romantisch (Nederlands en Engels), barok (Noord-Duits en Zuid-Duits) en symfonisch (Frans en Amerikaans). Alle drie de disposities kunnen in de zes verschillende stijlen worden bespeeld. De Ecclesia D-455 biedt daarmee zeer verfijnde mogelijkheden om orgelliteratuur te verklanken.

Real Time Sampling zorgt voor authentieke pijporgelklanken

Met de Real Time Sampling-techniek van Johannus worden beroemde pijporgels toets voor toets en op verschillende luisterposities in het betreffende gebouw gesampled. In de Ecclesia D-455 klinkt de authenticiteit van het oorspronkelijke pijporgel dan ook voor de volle honderd procent door. Die ervaring wordt versterkt door het gebruik van geavanceerde technologieën als de Dynamische Blaasbalg Simulator, LiveTune™ en Voorspraak Dynamiek. Het resultaat is een instrument dat samensmelt met de ruimte en zich gedraagt als een echt pijporgel.

State-of-the-art audiosysteem staat garant voor enorme draagkracht

Of de Ecclesia D-455 nu in een kathedraal, een concertzaal of een theater staat, de levensechte pijporgelklanken weten elke hoek van de ruimte te vinden. De Ecclesia D-455 is uitgerust met hoogwaardige versterkers, luidsprekers en een krachtige bas, waardoor de opbouw van grondstemmen tot boventonen een rijk, zeer gebalanceerd en vooral draagkrachtig geheel vormt.

DS-Core maakt van de Ecclesia D-455 een razendsnel en betrouwbaar orgel

De Ecclesia-serie is uitgerust met DS-Core-technologie. DS-Core maakt van de orgels betrouwbare instrumenten die altijd probleemloos opstarten, razendsnel bespeelbaar zijn en al even snel van samplestijl kunnen wisselen. De hoogwaardige samples zijn opgeslagen op geavanceerd NAND-flashgeheugen en zijn daardoor direct aanspreekbaar zodra het orgel wordt aangezet of de gewenste dispositie is gekozen. Dat maakt het tevens mogelijk om op een comfortabele wijze met verschillende organisten het orgel in diverse stijlen te bespelen.

Met extra solo- en orkeststemmen krijgt het orgel vleugels

Naast de gesamplede pijporgelstemmen beschikt de Ecclesia D-455 optioneel over een Solo Package en een Symphony Package. Deze aanvullende pakketten bevatten hoogwaardige en natuurgetrouwe solo- en orkeststemmen. Het biedt de organist talrijke mogelijkheden het orgelspel met allerlei stemmen te verrijken. Naast solostemmen als viool, trompet, fluit en hobo zijn er ook complete ensembles van strijkers, koperblazers en houtblazers beschikbaar. Dankzij onze nieuw ontwikkelde Harmony-functie kan de organist meerstemmige muziek met verschillende instrumenten bespelen. Alle instrumenten kunnen aan maar liefst zes partijen per klavier worden toegewezen, waardoor de organist een heel orkest kan laten klinken.

Het design is af te stemmen op de ruimte

De afstemming van de Ecclesia D-455 op de ruimte gaat verder dan het samenspel tussen geluid en akoestiek. Zo is het ook mogelijk om het design van het instrument aan te passen op de ruimte en de wensen van de organist. Denk daarbij aan optionele keuzemogelijkheden met betrekking tot de kleur van het orgel, de uitvoering van het pedaal of het type klavieren.

De droom: het pijporgel voor iedereen beschikbaar maken

Elke dag werken onze technici, audiospecialisten, developers en orgelliefhebbers aan nóg slimmere, snellere en betere technologie. Respect voor het pijporgel is daarbij het vertrekpunt; het pijporgel voor iedereen beschikbaar maken de droom.

Onderdelen Ecclesia D-455 jarenlang in voorraad

Klanttevredenheid is een belangrijke pijler onder onze ambities. Die krijgt bij ons al meer dan vijftig jaar gestalte door behalve topkwaliteit ook vertrouwen en zekerheid te bieden. Daarom geven we naast onze standaard garantie ook nog extra garantie op alle computerboards die in het orgel zitten. En uiteraard kunt u van ons verwachten dat we cruciale onderdelen van het orgel jarenlang op voorraad houden, waarmee we onze duurzame relatie met organisten wereldwijd onderstrepen.

Wilt u meer weten over onze Ecclesia orgels neemt u dan contact op met Orgelhuis Delobelle. Wij geven u graag een goed advies. Doe geen concessies en kies voor de nieuwe Johannus Ecclesia !

Johannus Ecclesia D-455 9

Beschikbaarheid

Nieuw

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.