logo johannus
Huiskamerorgels

LiVE 3T

Één standaard dispositie, tientallen internationale pijporgels

Een pijporgel bespelen is de droom van iedere organist. Maar niet iedere organist beschikt dag en nacht over een pijporgel. De Johannus LiVE 2T en 3T slaan een brug tussen droom en realiteit. Vanaf nu beschikt u in uw eigen huiskamer over de mooiste pijporgels ter wereld.

Inwisselbare dispositie

De Johannus LiVE 2T en 3T zijn hoogwaardige digitale orgels die zijn uitgerust met een standaard dispositie. De 2T beschikt over 44 stemmen, de 3T over 52. Met die standaard dispositie is echter iets bijzonders aan de hand. Ze is weliswaar statisch in haar fysieke conditie, maar dynamisch in haar gebruik. De tabregisters vertolken namelijk inwisselbare disposities, die veranderen al naar gelang het pijporgel dat is gekozen. Om een voorbeeld te geven: het tabregister Prestant 8’ kan zowel de Montre 8’ representeren van het Cavaillé-Coll-orgel in de Église Notre-Dame in Parijs als de Prestant 8’ van het Bätzorgel in de Utrechtse Domkerk.

Dwarsdoorsnede internationale pijporgels

De vaste dispositie is tot stand gekomen op basis van een uitgekiende dwarsdoorsnede die Johannus heeft gemaakt van pijporgels wereldwijd. Om het simpel te zeggen: we analyseerden de disposities van tientallen internationale pijporgels en noteerden welke stemmen in al deze orgels het meest voorkwamen. Dat zijn bijvoorbeeld stemmen als de Prestant 8’, de Fluit 4’ en de Trompet 8’. Deze stemmen hebben we vervolgens een plekje gegeven in de standaard dispositie van de Johannus LiVE 2T en 3T. De namen van deze stemmen staan op de verlichte tabregisters.

Authentieke, professionele opnamen

Op de Johannus LiVE 2T en 3T kunt u de samplesets van tientallen internationale pijporgels uploaden. Hiervoor zijn speciale samplesets ontwikkeld. De samplesets worden met een usb-stick in het orgel geladen. Elke usb-stick bevat de authentieke, professionele opnamen van een specifiek internationaal pijporgel. Deze samplesets bevatten een groot aantal unieke stemmen van deze orgels. Daarnaast is aan die registers een aantal geselecteerde stemmen uit de zeer omvangrijke samplebibliotheek van Johannus toegevoegd. Het resultaat: elke sampleset voor de Johannus LiVE 2T bevat exact 44 stemmen en de samplesets voor de 3T bevatten 52 stemmen. Van deze sets is het grootste deel afkomstig uit het oorspronkelijke pijporgel en een kleiner deel is aangevuld met stemmen in de geest van en aanvullend op het karakter van het betreffende pijporgel.

Altijd 44 of 52 stemmen

Uw Johannus LiVE bedient u dus te allen tijde met de standaard dispositie van 44 (LiVE 2T) of 52 (LiVE 3T) stemmen. Maar achter die dispositie gaan inwisselbare stemmen schuil. Hebt u bijvoorbeeld het Silbermann-orgel van de Katholische Hofkirche in Dresden geüpload, dan representeren de tabregisters van uw LiVE 2T of 3T een groot deel van de oorspronkelijke dispositie van dat pijporgel, plus een stemmenselectie die Johannus heeft toegevoegd. Tikt u een willekeurig tabregister aan, dan verschijnt in het display de naam van de stem zoals die op het oorspronkelijke pijporgel wordt weergegeven dat u op dat moment heeft gekozen.

Innovatieve oplossing

Op de tabregisters staan de namen vermeld van de stemmenselectie die Johannus heeft gemaakt. De alternatieve stemmen die erachter schuilgaan, zijn altijd sterk met elkaar verwant. Een Fluit 4’ kan bijvoorbeeld een Open fluit 4’ representeren, een Prestant 8’ een Montre 8’. Dankzij deze innovatieve en tegelijk kostenbesparende oplossing kunnen met één standaard dispositie tientallen internationale pijporgels worden bespeeld. Deze technologische innovatie is één van de belangrijkste eigenschappen van de Johannus LiVE 2T en 3T. Doordat we voor deze oplossing gekozen hebben, brengen we het pijporgel voor iedereen binnen handbereik. En daar was het ons om te doen.

 

Orgelhuis Delobelle: Huiskamerorgel Johannus Live 3T

Beschikbaarheid

Nieuw

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.