Mixtuur Concertorgel
logo mixtuur
Huiskamerorgels

Mixtuur Concertorgel

HET WITTE ORGEL werd in onze opdracht gebouwd door de firma MIXTUUR uit Nieuwegein (NL). Hart van het orgel is een krachtig Hauptwerk computersysteem, dat garant staat voor een grote flexibiliteit en ongeëvenaarde klankmogelijkheden. Het 2000 Watt sterke versterkingssysteem kan probleemloos een grote concertzaal van boven de 1000 zitplaatsen aan, en is bovendien erg discreet op te stellen. Het bestaat uit 2 luidsprekerzuilen op statief, die tot 3 meter hoog kunnen worden uitgeschoven, en een centrale subwoofer.

Voor een eenvoudige registratie is het orgel voorzien van verlichte tuimelschakelaars. Instellingen gebeuren via het grote touchscreen. Zoals het een groot concertorgel betaamt, hebben we een uitgebreid programmeerbaar setsersysteem ingebouwd dat via duimpistons kan worden bediend. Uiteraard is ook aan de registrant gedacht, en zijn er verschillende sequencer-knoppen voorzien om gemakkelijk van combinatie te wisselen.

De Hauptwerk orgel-simulatiesoftware laat toe de samplesets van de meest beroemde orgels ter wereld te bespelen. Zo kan u het grote Christian Müller orgel uit de Sint-Bavokerk te Haarlem kiezen voor het barokke werk, of de majestueuze Cavaillé-Coll van Caen voor het symfonische werk. Kan u niet kiezen dan biedt het Marcussen & Sons-orgel van de Laurenskerk te Rotterdam zeker een uitkomst. Naast deze orgels kan u nog vele verschillende orgels en stijlen kiezen, van een vroeg Rennaissance-orgel naar een Italiaans-Barok orgel, of waarom niet een Frans barokke Silbermann (Arlesheim, Ebermunster, …). En dan vergeten we nog de Dom van Utrecht of het orgel van Kampen…

Al deze samplesets kunnen ingeladen worden met de originele akoestiek van de kerk of gebouw waar het orgel zich bevindt. Wanneer het WITTE ORGEL echter geplaatst wordt voor een concert in de kerk, of als begeleidingsinstrument voor koor en/of orkest, dan is het vaak wenselijk dat het orgel ook zonder de akoestiek kan geladen worden, en kan aangepast worden aan de akoestiek van de zaal. Hiertoe hebben we een speciale convolutie galmsoftware geïnstalleerd, dat een erg flexiblele regeling en toevoeging van reële akoestieken toelaat.

Door dit alles is HET WITTE ORGEL hét concert-instrument bij uitstek, dat zich zal aanpassen aan uw concert; orgel-solo, orgel als begeleiding van Koor, van orkest, …

In november 2016 werd HET WITTE ORGEL voor het eerst aan het publiek voorgesteld tijdens de finale van de West-Vlaamse koorfestival in het concertgebouw te Brugge. In januari en februari 2017 werd het orgel ingezet voor uitvoering van de Chichester Psalms van Leonard Bernstein, door het Vlaams Radio koor, in o.a. de Blauwe Zaal van DeSingel Antwerpen, de Miryzaal van het Gentse conservatorium, Flagey Studio 4, enz… Het orgel zal later dit jaar nog te horen zijn in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen, het Conservatorium te Brussel, de kerk te Ruddervoorde, Heist op den Berg, Bredene, de Basiliek te Dadizele, en nog vele andere ….

Contacteer ons voor de huurvoorwaarden en de beschikbare data.
(Zie formulier op deze pagina).

Orgelhuis Delobelle: Het Wittel Orgel

Beschikbaarheid

Te huur

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.