logo johannus
Huiskamerorgels

One

ONE…. Eerst een orgel, dan een keyboard!

Bedacht vanuit de organist

De eenklaviers Johannus ONE is bedacht en ontwikkeld vanuit het perspectief van de organist. Dat betekent dat de basis van het instrument een orgel is. Zo beschikt het over tabregisters, touchégevoelige toetsen en authentieke pijporgelklanken. En dat allemaal in één handzaam keyboard.

Dankzij het opdeelbare manuaal is de Johannus ONE een volwaardig orgel

De Johannus ONE bestaat fysiek uit één klavier, maar het manuaal is gemakkelijk op te delen in twee klavieren en een pedaalpartij. Rechts van de centrale C bevindt zich manuaal 1, links van de centrale C manuaal 2. Het maakt van de Johannus ONE een volwaardig orgel.

Tachtig orgelstemmen verdeeld over zestien tabregisters

Elk tabregister van de Johannus ONE vertegenwoordigt in totaal zestien stemmen. Dat brengt de dispositie op een totaal van tachtig orgelstemmen. Boven elk van de zestien tabregisters staan vier namen van andere stemmen vermeld. Welke stem wordt geregistreerd, is afhankelijk van de gekozen stijl: Amerikaans, Engels, Frans, Duits of de geïntegreerde dispositie. Zo is de Viola di Gamba 8’ in de standaarddispositie een Salicional 8’ in de Franse stijl, en een geïntegreerde Flute 4’ is een Quint 2 2/3′ in de Duitse stijl.

Eindeloos combineren dankzij twee extra stijlen

Voor wie maar geen genoeg krijgt van de Johannus ONE, zijn de vijf geïntegreerde orgelstijlen ook nog eens uit te breiden met twee extra stijlen: American Strings en Neobarok. Hiermee groeit het aantal stemmen van 80 naar maar liefst 112. Tel daarbij op de vele orkeststemmen die het orgelkeyboard rijk is en de te maken combinaties zijn eindeloos. De stijlen zijn gratis te downloaden via johannus.com.

Solo- en orkeststemmen

Behalve met orgelstemmen is de ONE uitgerust met een aantal kwalitatieve solo- en orkeststemmen, zoals onder meer strijkers, een fluit, een viool, een piano, een harp, een klavecimbel en een trompet.
Deze stemmen zijn afzonderlijk te gebruiken, maar ook in combinatie met orgelstemmen.

Bouw je eigen compositie

Wil je je eigen spel opnemen? Dat kan met de ONE! Met een eenvoudig bedienbare opnamefunctie luister je je beste stukken zo vaak terug als je wilt.
Ook is het mogelijk over een bestaande opname heen te spelen. Zo kun je laag voor laag aan jouw compositie bouwen!

Beschikbaarheid

Nieuw

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.