logo johannus
Huiskamerorgels

Opus 260

Opus 260

Wereldwijd een muzikaal begrip

Een ongekend geluid voor de vertrouwde Opus. Met zijn convolutiegalm, draagkrachtig 4.1-audiosysteem en stijlvariabele dispositie is de vernieuwde Opus een omvangrijk en indrukwekkend orgel. Met zijn convolutiegalm en stijlvariabele dispositie met pijporgelstemmen van de kerken van Kampen, Amsterdam, Raalte, Parijs en Dresden, is de vernieuwde Opus een omvangrijk en indrukwekkend huiskamerorgel. Het draagkrachtige 4.1-audiosysteem zorgt voor een prachtige vertolking van de authentieke orgelstemmen. Zo bewijst de Opus opnieuw een meesterwerk te zijn, geschikt voor iedere organist.

De vertrouwde Opus met een vernieuwd geluid

De Johannus Opus-serie is al jarenlang een begrip onder orgelliefhebbers. Wereldwijd. Organist na organist wordt geïnspireerd door dit compacte orgel met zijn prachtige geluid, opgenomen van authentieke pijporgels. Kampen, Amsterdam, Raalte, Parijs en Dresden: al deze pijporgels klinken door in de vier samplestijlen die de Opus herbergt. Daarnaast beschikt de Opus standaard over een levensechte convolutiegalm. De klank van de Opus overtuigt daarom áltijd en maakt van orgelspelen een ware beleving.

De Opus 260 zet altijd de juiste toon

De Opus 260 beschikt over een stijlvariabele dispositie van 36 stemmen. Deze stemmen, verdeeld over vier orgelstijlen, zijn allemaal afkomstig van de pijporgels uit de kerken van Kampen, Amsterdam, Raalte, Parijs en Dresden. Wanneer de organist plaatsneemt achter de Opus 260, schakelt hij moeiteloos over van de ene samplebank en naar de andere. En of er nu muziek van Bach op de lessenaar staat, of van Guilmant, de Opus 260 zet altijd de juiste toon.

Altijd spelen op basis van geavanceerde technologie

De Opus is gebaseerd op de OranjeCore+-technologie. Deze technologie staat garant voor snelle opstarttijden, uitstekende geluidskwaliteit en langdurige betrouwbaarheid. Dat is de doordachte eenvoud van de Opus: het orgel aanzetten en direct spelen. Daarnaast waarborgt de OranjeCore+-technologie, door de convolutiegalm en nieuwe digitale mixer, een optimale geluidsbeleving. Ook voor de organist die graag met een hoofdtelefoon speelt, biedt de Opus een meeslepende stereo-ervaring. Kortom, de Opus biedt met zijn slimme techniek een prachtig geluid, dat de organist elk moment van de dag uitnodigt om te musiceren.

Pijporgelklanken vullen de huiskamer

De Opus beschikt over een krachtig 4.1-audiosysteem. Hierdoor worden alle tonen loepzuiver en overtuigend ten gehore gebracht. Of het nu gaat om een spuckende prestant of een volledig plenum, het audiosysteem met subwoofer zorgt ervoor dat de pijporgelklanken de huiskamer moeiteloos vullen. Ieder touché levert dus een prachtige klank op. De organist voelt aan alles dat zijn orgel ademt, net als een echt pijporgel.

Volledige dispositie gevuld met pijporgelstemmen

De stemmen die tot klinken komen in de Opus, zijn allemaal opgenomen van authentieke pijporgels. Per samplestijl komt een specifiek pijporgel tot leven. Zo beschikt de romantische samplebank uitsluitend over stemmen van het Vater-Müller-orgel van de Oude Kerk in Amsterdam. In de symfonische samplebank en hoort de organist de klanken van Adema (Raalte) en Cavaillé-Coll (Parijs).De historische samplebank ademt het Hinsz-orgel van de Bovenkerk in Kampen en het Silbermann-orgel uit de Katholische Hofkirche in Dresden klinkt door in de barokke samplebank. Deze authentieke stemmen maken, in combinatie met het realistische windmodel en de levensechte convolutiegalm, de pijporgelbeleving compleet.

Uren speelplezier met de stijlvariabele dispositie

De Opus beschikt over vier samplestijlen: romantisch, symfonisch, barok en historisch. Elke stijl beschikt over stemmen van specifieke historische pijporgels. Om elke stem en elke stijl het best tot zijn recht te laten komen, is gekozen voor een dispositie waarin stemmen specifiek gekoppeld zijn aan een bepaalde stijl. Sommige tabregisters beschikken daarom over een dubbele benaming. Zo heeft de organist in de historische samplebank de Tertiaan (Hinsz-orgel, Kampen) tot zijn beschikking, terwijl via hetzelfde tabregister de Cornet te horen is op de romantische, barokke en symfonische bank. De barokke bank beschikt op het zwelwerk ook over een volledig prestantenkoor. De Flûte Harmonique en Violon 8’ zijn opgenomen in de symfonische bank. Zo zorgt de Opus ervoor dat de unieke klankpaletten van de verschillende stijlen optimaal ten gehore kunnen worden gebracht. Dat staat garant voor uren speelplezier.

Solostemmen als extra dimensie

Naast de gesamplede pijporgelstemmen beschikt de Opus over twee hoogwaardige en natuurgetrouwe solostemmen. Of het nu de warme klank van de panfluit is, of de krachtige klank van de trompet, de solostemmen voegen een extra dimensie toe aan het orgelspel. De solostemmen zijn oproepbaar via duimschakelaars onder het klavier.

Levensechte convolutiegalm

De Opus beschikt over een zeer geavanceerde door Johannus ontwikkelde convolutiegalm. Dankzij vernuftige techniek maakt het orgel gebruik van tot maar liefst 48.000 reflecties per seconde. Hoe meer reflecties, hoe gedetailleerder de geluidsweergave. De zeer nauwkeurige galmopnames van Johannus in wereldberoemde kerken leveren een gigantische schat aan informatie op. De Opus brengt deze informatie tot in het kleinste detail aan het licht. Bij het indrukken van een toets wordt elke afzonderlijke toon met de gekozen galm verrijkt. Het orgel telt in totaal twaalf opgenomen galmen van evenzoveel verschillende kerken, variërend in lengte en spectrum.

De organist kiest zijn eigen plek in de kerk

Dankzij de ambiance-optie in het menu van de Opus zijn de twaalf beschikbare convolutiegalmen vanuit verschillende luisterposities in te stellen. Als de organist het directe geluid van het orgel wil horen met de galm op de achtergrond, kiest hij voor de setting ‘console’. Binnen enkele seconden kan hij echter ook wisselen naar een plaats voor, midden of juist achter in de kerk. Zo kiest de organist zelf vanaf welke positie hij het geluid hoort.

Eens een Opus, altijd een Opus

De Opus is al jarenlang het muzikale gezicht van Johannus. Al sinds de jaren ’70 verspreidt de Opus zijn klanken over de wereld. Voor het eerst sinds die tijd is het meubel van de Opus echt veranderd, waardoor het extra compact en strak oogt. Het houten meubel is leverbaar in zes kleuren en is daarmee een waardevolle toevoeging aan ieder interieur. De Opus blijft daarmee een prachtig orgel voor iedere organist. Eens een Opus, altijd een Opus.

Johannus Opus 260 02

Beschikbaarheid

Nieuw

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.