logo johannus
Huiskamerorgels

Opus 355

Het paradepaardje van de Opus-serie

De Opus is een vertrouwd gezicht in de Johannusfamilie. De indrukwekkende historie van de Opus rijkt tot diep in de vorige eeuw: tot begin jaren ’70, toen de Opus – het eerste huiskamer-orgel van Johannus – de orgelmarkt betrad. Sinds die tijd zijn talloze organisten opgegroeid met dit orgel en is ‘de Opus’ dan ook uitgegroeid tot een waar begrip onder orgelliefhebbers. Niet verwonderlijk dus, dat de Opus al sinds jaar en dag het bestverkochte orgel van Johannus is.

Geavanceerde OranjeCore-technologie

De Opus 355 beschikt over 3 klavieren, 44 stemmen, twee solostemmen (trompet en panfluit), een 30-tonig pedaal en twee programmeerbare zweltreden. Het orgel is gebaseerd op de geavanceerde OranjeCore-technologie van Johannus.

Omarmd door warme orgelklanken

Om het geluid van authentieke pijporgels zo zuiver en realistisch mogelijk over te brengen, beschikt de Opus 355 over een 2.1-audiosysteem van topkwaliteit. De verschillende stemmen en toonhoogten worden zorgvuldig en natuurgetrouw over de luidsprekers verdeeld. Hierdoor weet de bespeler zich altijd volledig omarmd door de warme orgelklanken. Net als bij een echt pijporgel.

Een orgel dat ademt

De Opus 355 beschikt over een breed scala aan geavanceerde technologieën. Zo wordt de locatie van de pijpen in het pijpenfront nagebootst door het Virtual Pipe Positioning-systeem. Daarnaast zorgt het door Johannus in eigen huis ontwikkelde windmodel voor een realistische weergave van de windvoorziening. Daardoor schommelt de toonhoogte heel subtiel wanneer veel toetsen tegelijkertijd worden ingedrukt. Hierdoor ontstaat dat indrukwekkende gevoel dat het orgel ademt, dat het leeft.

De vier orgelstijlen bieden ruime keuzemogelijkheid

De Opus 355 is voorzien van vier verschillende orgelstijlen: historisch, barok, symfonisch en romantisch. Deze keuzemogelijkheid stelt de organist in staat composities uit diverse tijdvakken in hun oorspronkelijke stijl te spelen. De barokke stijl resulteert in heldere prestanten en fluiten, terwijl de romantische stijl een machtige tutti door de kamer laat bulderen.

De Opus 355 bevat hoogwaardige opnamen van toonaangevende pijporgels

Om tot de prachtige orgelklanken van de Opus 355 te komen, gebruiken de geluidstechnici van Johannus de Harmonic Contour Sampling methode. Daarvoor maken zij eerst hoogwaardige opnamen van toonaangevende pijporgels. Vervolgens selecteren ze de mooist klinkende pijpen van een orgelregister. De kwaliteit van die pijpen vormt vervolgens het fundament van het gehele orgelregister. Zo geniet de organist op iedere toets van de hoogste klankkwaliteit van deze indrukwekkende pijporgels.

De Opus 355 doet razendsnel wat zijn bespeler vraagt

Doordat de R&D-afdeling van Johannus alle technologieën in de Opus 355 zelf ontwikkelt, zijn deze perfect op elkaar ingespeeld. Dit zorgt ervoor dat het orgel altijd razendsnel doet wat de bespeler vraagt. Dat de orgelklanken door de kamer galmen zodra de toetsen worden beroerd. Dat het orgel klinkt als een echt pijporgel. Zoals het hoort.

De sensatie van kerk, kapel en kathedraal

Organisten die op de Opus 355 met een hoofdtelefoon willen spelen, kunnen dankzij de geïntegreerde SSE™-technologie (Spatial Sound Experience) optimaal van hun spel genieten. De slimme toepassing van de nagalm zorgt ervoor dat de sensatie wordt ervaren van in een kerk, kapel of kathedraal te staan, recht tegenover het pijpenfront.

Verkrijgbaar in maar liefst zes kleuren

De Opus 355 is stijlvol vormgegeven, terwijl ook goed is nagedacht over het comfort van de organist. Zo zorgt de subtiele uitsnede onder de klavieren voor extra bewegingsvrijheid en beter zicht op het pedaalspel. De verlichte tabregisters bevinden zich binnen handbereik en bieden een snelle, duidelijke weergave van de actuele registratie. De Opus 355 is verkrijgbaar in maar liefst zes kleuren.

Orgelhuis Delobelle: Huiskamerorgel Johannus Opus 355

Beschikbaarheid

Nieuw

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.