logo johannus
Huiskamerorgels

Sonique 260

Geluid dat in alles verfijning ademt

De Sonique belichaamt de essentie van zijn naam op vele manieren. Verbeterde software en innovatieve opnametechniek zorgen voor een unieke geluidservaring en een sterk verfijnde galmbeleving.

De Sonique is méér dan een studieorgel

De Sonique is het antwoord van Johannus op de vraag van orgelliefhebbers naar een betaalbaar instrument dat tegelijk meer is dan een studieorgel. De Sonique is verkrijgbaar in twee modellen: de tweeklaviers Sonique 260 en de drieklaviers Sonique 360. De orgels, uitgerust in een meubel met een strak design, hebben een complete dispositie met authentieke stemmen en bieden de organist talrijke mogelijkheden.

Ongeëvenaarde geluidsweergave met OranjeCore+

De Sonique 260 is uitgerust met de nieuwste technologie van Johannus: OranjeCore+. Dit geavanceerde systeem omvat een 8.1-audiosysteem. Vier kanalen worden ingezet voor topchannels en zijspeakers. Hierdoor klinken ook de hoge tonen transparant en gedetailleerd, terwijl de akoestiek en surround-ervaring verder worden verbeterd. Met OranjeCore+ geniet de organist van een ongeëvenaarde geluidsweergave in zijn klasse die aandacht geeft aan elk detail van het spel.

Complete en harmonieuze dispositie

Aan de dispositie en de stemmenselectie – totaal 37 – van de Sonique 260 hebben de geluidsexperts van Johannus uiteraard speciale aandacht besteed. Uitgangspunt in die zoektocht is altijd een gevarieerde dispositie samen te stellen, waarmee de bespeler de specifieke klanken van de verschillende stijlen tot leven kan wekken. Ook met de Sonique hebben we weer naar het hoogste geluidsniveau gestreefd, zodat elke noot tot zijn recht komt en het spel een complete en harmonieuze ervaring biedt.

Het tweeklaviers model Sonique 260 brengt het fenomale geluid van het pijporgel naar uw huiskamer. Met een uitgebreid scala aan gesamplede stemmen van internationaal vermaarde pijporgels – 37 stemmen in totaal, verdeeld over pedaal, hoofdwerk en zwelwerk – brengt dit instrument het gehele spectrum aan stijlen tot leven. Barokke en romantische composities komen even goed tot hun recht als moderne orgelmuziek of eigen improvisaties.

Zeer geavanceerde convolutiegalm

De Sonique beschikt over een zeer geavanceerde, zelfontwikkelde convolutiegalm. Dankzij vernuftige techniek maakt het orgel gebruik van tot maar liefst 48.000 reflecties per seconde. Hoe meer reflecties, hoe gedetailleerder de geluidsweergave is. Onze zeer nauwkeurige galmopnames in wereldberoemde kerken leveren een gigantische schat aan informatie op. In de Sonique komt deze informatie tot in het kleinste detail tot zijn recht. Bij het loslaten van een toets wordt elke afzonderlijke toon met de gekozen galm verrijkt. Het orgel telt in totaal twaalf opgenomen galmen van evenzoveel verschillende kerken, variërend in lengte.

Geavanceerde Digitale Signaalprocessor

De programmering van de convolutiegalm bevindt zich op een zeer geavanceerde Digitale Signaalprocessor (DSP) die in professionele geluidsstudio’s veelvuldig wordt gebruikt. Deze chip is ontworpen om het beste uit elk geluid naar boven te halen. Met galmen, variërend van twee tot acht seconden per kanaal, biedt het orgel een realistische, akoestische ervaring.

 New Digital Mixer technologie

De Sonique is uitgerust met een nieuwe Digitale Mixer. Dankzij deze technologie wordt de klankkwaliteit van ons audiosysteem tot ongekende hoogte gebracht. Elk audiokanaal wordt afzonderlijk behandeld, zodat de interne speakers op hun best presteren en tegelijk optimaal samenwerken. Het resultaat hiervan is een prachtig geluid, zowel dichtbij als verder weg van het orgel.

 Meeslepende stereo-ervaring

Voor wie graag met een hoofdtelefoon speelt, heeft Johannus een meeslepende stereo-ervaring in petto. Dankzij slimme digitale innovaties biedt de Sonique, ook bij het gebruik van een hoofdtelefoon een levensechte en gedetailleerde geluidsweergave. Ook kan de organist, dankzij de equalizers, de klanken in de hoofdtelefoon naar eigen smaak afregelen. Daarbij zorgt de levensechte convolutiegalm ervoor dat de organist het gevoel krijgt in een kerk, kapel of kathedraal te spelen.

Een compacte eye-catcher

Ook over het design van de Sonique 260 is door onze ontwerpers goed nagedacht. Met zijn compacte en strakke vormgeving straalt het orgel moderniteit uit. Door het gebruik van hoogwaardige materialen voegt het meubel een extra vleugje verfijning toe. Zo is de Sonique niet alleen een genot om naar te luisteren, maar ook een stijlvol instrument dat elke ruimte verrijkt waarin hij wordt geplaatst.

Johannus Sonique 260 07

Beschikbaarheid

Nieuw

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.