logo johannus
Huiskamerorgels

Studio 260

Orgelspelen begint bij deze nieuwe studievriend

De Studio blaast nieuw leven in de orgelwereld. Een volledig en compact orgel met authentieke pijporgelstemmen, verdeeld over vier orgelstijlen. De stijlvariabele dispositie herbergt stemmen van beroemde orgels uit de kathedralen en kerken van Kampen, Amsterdam, Parijs, Raalte en Dresden. Niet eerder kwamen deze pijporgels zo dicht binnen handbereik van élke organist. Doordat de Studio ook standaard beschikt over convolutiegalm, is het een uniek orgel in zijn klasse!

Het allerbeste studieorgel met authentieke pijporgelsamples

De Studio staat al jarenlang bekend als een volledig en toegankelijk studieorgel met een fantastisch geluid. Het compacte meubel met het volwaardige 2.1-audiosysteem zorgt voor eindeloos studieplezier voor elke organist. Daarbij komt dat de stijlvariabele dispositie alleen maar authentieke pijporgelstemmen bevat van beroemde kerkorgels in Kampen, Amsterdam, Dresden, Parijs en Raalte. Zo kan de organist, ongeacht de muziek die hij speelt, elke stem in de juiste stijl tot leven wekken; van historisch tot barok, en van romantisch tot symfonisch.

Highlights
 • 2 klaiveren en een 30-tonig pedaal
 • 31 registers
 • Audiosysteem met subwoofer
 • Levensechte convolutiegalm
 • Authentieke pijporgelsamples
 • Stijlvariabele dispositie
 • 4 samplestijlen
 • 12 unieke galmen
Het juiste studieorgel voor elke muziekstijl

Met twee klavieren en een stijlvariabele dispositie van 31 authentieke pijporgelstemmen biedt de Studio 260 de organist een perfect orgel om te studeren in élke muziekstijl. Met één druk op de knop verandert de organist razendsnel van bijvoorbeeld de symfonische naar de romantische samplebank. De gebruikte stemmen zijn allemaal afkomstig van echte pijporgels: zo zijn er voor de historische stijl alleen maar stemmen gebruikt van het orgel in de Bovenkerk in Kampen en speelt de organist in de barokke stijl uitsluitend met de samples van het Silbermann-orgel uit Dresden.

Het pijporgel voor iedereen binnen handbereik

De Studio is een toegankelijk en volledig instrument met een prachtige klank. Dit orgel is ontworpen, omdat het de missie van Johannus is het pijporgel voor iedere organist bereikbaar te maken. Daarom is gekozen voor een stijlvariabele dispositie die is gevuld met stemmen van vijf authentieke pijporgels. Niet langer alleen de professionele organist, maar ook de hobbyorganist heeft daarmee nu een pijporgel tot zijn beschikking.

Authentieke pijporgelstemmen voor échte beleving

De Studio beschikt over een standaard dispositie, waarin alleen maar stemmen van echte pijporgels te horen zijn. Zo beschikt de romantische samplebank uitsluitend over stemmen van het Vater-Müller-orgel van de Oude Kerk in Amsterdam en hoort de organist de klanken van het Hinsz-orgel van de Bovenkerk in Kampen in de historische samplebank. Adema (Raalte) en Cavaillé-Coll (Parijs) klinken door in de symfonische stijl en de barokke stijl ademt het Silbermann-orgel uit de Katholische Hofkirche in Dresden. Deze stemmen maken, in combinatie met het realistische windmodel en de levensechte convolutiegalm, de pijporgelbeleving compleet.

Vier orgelstijlen met kenmerkende registers

De Studio beschikt over vier orgelstijlen: romantisch, symfonisch, barok en historisch. Elke stijl beschikt over stemmen van specifieke historische pijporgels. Om elke stijl het best tot zijn recht te laten komen, is gekozen voor een dispositie waarin stemmen gekoppeld zijn aan een bepaalde stijl. Sommige tabregisters beschikken daarom over een dubbele gravering. Zo beschikt de organist in de symfonische samplebank over een Flute Harmonique, terwijl via hetzelfde tabregister de Quintadeen te horen is op de romantische, barokke en historische bank De barokke bank beschikt op het zwelwerk ook over een volledig prestantenkoor en de tertiaan en het carillon komen tot klinken in de historische bank. Zo vertolkt de Studio de unieke klanken van elke stijl op een slimme manier. Studeren was nog nooit zó leuk en realistisch.

Twee natuurgetrouwe solostemmen

Naast de gesamplede pijporgelstemmen beschikt de Studio over twee hoogwaardige en natuurgetrouwe solostemmen. Afhankelijk van de wens van een warme, of juist een krachtige klank, kiest de organist voor de panfluit of de trompet. De solostemmen zijn oproepbaar via pistons onder het klavier.

Zeer geavanceerde convolutiegalm

De Studio beschikt over een zeer geavanceerde, zelfontwikkelde convolutiegalm. Dankzij vernuftige techniek maakt het orgel gebruik van tot maar liefst 48.000 reflecties per seconde. Hoe meer reflecties, hoe gedetailleerder de geluidsweergave is. De zeer nauwkeurige galmopnames van Johannus in wereldberoemde kerken leveren een gigantische schat aan informatie op. In de Studio komt deze informatie tot in het kleinste detail tot zijn recht. Bij het indrukken van een toets wordt elke afzonderlijke toon met de gekozen galm verrijkt. Het orgel telt in totaal twaalf opgenomen galmen van evenzoveel verschillende kerken, variërend in lengte.

De organist kiest zelf wat hij hoort

Dankzij de ambiance-optie in het menu van de Studio zijn de 12 beschikbare convolutiegalmen vanuit verschillende luisterposities in te stellen. Wie zich het liefst op de orgelbank waant, dicht bij het echte pijporgel, kan de oorspronkelijke klank laten overheersen en hoort bij wijze van spreken dat de pijpen worden aangeblazen. Wie liever hoort hoe het in het midden, of juist achter in de kerk klinkt, schakelt eenvoudig in het menu over.

De Studio voelt zich thuis in elke huiskamer

Het ontwerp van het Studio-meubel is strak en compact. Het orgel is verkrijgbaar in vier kleuren (Light Riverside, Charcoal Black, Nautilus Teak en Wengé) en sluit daardoor naadloos aan op ieder interieur. Omdat het meubel ook nog eens weinig ruimte inneemt, voelt de Studio zich snel thuis in elke huiskamer.

Geavanceerde techniek in elk opzicht

De Studio is gebaseerd op de OranjeCore+-technologie, wat ruimte biedt voor een prachtige geluidsbeleving. De programmering van de convolutiegalm bevindt zich op een geavanceerde Digitale Signaalprocessor (DSP), waarmee het beste uit elk geluid naar boven kan worden gehaald. Daarnaast zorgt de nieuwe digitale mixer voor een ongekend hoge klankkwaliteit. Ook voor de organist die graag met een hoofdtelefoon speelt, biedt de Studio een meeslepende stereo-ervaring. In alle opzichten draagt de techniek dus bij aan een levensechte en gedetailleerde geluidsweergave.

Prachtige geluidsweergave met het 2.1-audiosysteem

Om de organist een prachtige geluidsweergave te bieden, beschikt de Studio over een kwalitatief hoogstaand 2.1-audiosysteem. Dankzij de krachtige subwoofer worden de lage tonen overtuigend weergegeven. Maar ook het specifieke karakter van bijvoorbeeld een Fluit 4’ van de Bovenkerk in Kampen komt tot leven. Elke stem wordt dus, in de volledige breedte van het klankspectrum, loepzuiver ten gehore gebracht.

De Studio blijft een trouwe studievriend

De hoge audio- en samplekwaliteit van de Studio zorgen voor een realistische pijporgelbeleving. Ondertussen blijft het instrument een trouwe studievriend. Of er nu geoefend moet worden voor orgelles of dat de begeleiding van samenzang voorbereid dient te worden: de Studio staat altijd ter beschikking. Hij start razendsnel op en de betrouwbare techniek zorgt voor jarenlang speelplezier. Kortom, het allerbeste studieorgel dat een organist zich kan wensen.

Meer weten over de Studio?

Neem gerust contact op, of maak een afspraak voor een bezoek aan onze toonzaal

Johannus Studio 260 (1)

Beschikbaarheid

Nieuw

Interesse in advies, demo of prijs?

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

 • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
 • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
 • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
 • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
 • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
 • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.