Virtuele Ontdekkingstocht doorheen de orgelgeschiedenis

Virtuele Ontdekkingstocht doorheen de orgelgeschiedenis

Bericht

September 2016 – Een geslaagde try-out van onze ‘Virtuele Ontdekkingstocht doorheen de Orgelgeschiedenis’, in de Kunstacademie te Poperinge. Met een klein maar zeer aandachtig en enthousiast publiek reisden we virtueel van Tsjechië naar Italië, We maakten kennis met de orgelbouwers-familie Silbermann in Zwitserland en Duitsland, we verbleven in Frankrijk bij Aristide Cavaillé-Coll en trokken vervolgens naar Hereford in Engeland.
Maestro Ludo Geloen bespeelde virtuoos de meest diverse orgels en muziekstijlen om te eindigen met een meesterlijke improvisatie op het grote Marcussenorgel te Rotterdam.

Met dit project willen we op een niet-kerkelijke wijze het orgel terug dichter bij de mensen brengen; hier gaat het niet om liturgie of geloof, maar om het orgel, zijn eeuwenlange geschiedenis, en zijn veelzijdige literatuur. We laten kinderen, aspirant muzikanten, kennis maken met het orgel IN de muziekschool of in een andere niet-kerkelijke setting zodat we ons volledig kunnen focussen op de literatuur, de klankrijkdom en -mogelijkheden. Een 8-tal verschillende werken, telkens uit een andere stijlperiode, en telkens op een ander orgel – virtueel – gespeeld laten de toehoorder kennismaken met 400 jaar orgelgeschiedenis. Dit is geen concert maar een ontdekkingstocht met een bijzonder educatief karakter. Met de modernste technieken wordt niet alleen de klank van elk orgel gesimuleerd, maar ook de akoestiek van de kerk waar het orgel zich bevindt. Om de beleving compleet te maken projecteren we tijdens het de uitvoering van de verschillende werken enkele foto’s van het orgel dat virtueel wordt bespeeld. Een idee voor de muziekschool of academie in uw buurt? Neem gerust contact!

 

Met dit project willen we op een niet-kerkelijke wijze het orgel terug dichter bij de mensen brengen.

Andere berichten

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.