Lenteconcert in het Koninklijk Muziekconservatorium (BR)

Lenteconcert in het Koninklijk Muziekconservatorium (BR)

Bericht

12 maart 2017 – Lenteconcert door het Koor van de Europese Unie o.l.v. Dirk De Moor en Antony Vigneron, ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de ondertekening van Verdrag van Rome (25 maart 1957).

Een concert gewijd aan de Franse vocale muziek uit de 19de en de 20ste eeuw en begeleid door een klein ensemble en 2 orgels. Een bloemlezing van koorwerken van Gounod, Fauré, Franck, Poulenc, Saint-Saëns e.a. leidde naar het orgelpunt; een adembenemende uitvoering van de ‘Messe Solennelle en ut dièse mineur’ (Op.16) van Louis Vierne. De 2 orgels die hiertoe werden ingezet zijn de Johannus Rembrandt 375, en de Mixtuur Fortissimo 372 (het witte orgel) met als organisten Philippe Fernandez en Maria Vekilova.

Beide orgels werden nauwgezet afgestemd op elkaar en op de veel geprezen en beroemde akoestiek van deze concertzaal. Als passend decor, het helaas in onbruik geraakte Cavaillé-Coll orgel. De precieze afstelling van het Rembrandt-orgel en het witte orgel en hun performante audiosystemen deden dit historische orgel even herleven. Werd de hoop op betere tijden voor dit monumentale orgel aangewakkerd?

 

Andere berichten

Privacybeleid

Waarom verzamelen we bij Orgelhuis Delobelle persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk.
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om de gewenste informatie naar jou op te sturen of een afspraak in de toonzaal te regelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via info@orgelhuis.be of +32 56 22 90 62.